VOLGENS TESLA BAAS ELON MUSK IS CRYPTO ONMOGELIJK TE VERNIETIGEN

Tesla CEO Elon Musk, heeft onlangs zijn steun uitgesproken voor crypto en zei dat overheden cryptocurrencies niet kunnen vernietigen. Dit terwijl regelgevers wereldwijd de cryptocurrency-industrie blijven onderzoeken.

“Het is volgens mij niet mogelijk om crypto te vernietigen, maar het is mogelijk voor regeringen om de vooruitgang ervan te vertragen”, zei Musk op de Code Conference in Californië, meldde CNBC.

Waarom houdt China niet van crypto?

Musk reageerde ook op het nieuws vanuit China waarin de Chinese overheid zei dat het alle activiteiten met betrekking tot de cryptocurrency-industrie verbiedt. Hij verklaarde dat het besluit van de Chinese regelgevers twee redenen kunnen hebben. Volgens de CEO van Tesla heeft het waarschijnlijk te maken met het elektriciteitstekort in het land of dat de overheid zich bedreigd voelt door het gedecentraliseerde karakter van crypto.

“Een deel daarvan kan te wijten zijn aan elektriciteitstekorten in veel delen van China. Een groot deel van Zuid-China heeft op dit moment af en toe stroomuitval, omdat de vraag naar stroom hoger is dan verwacht. Crypto-mining zou daarin een rol kunnen spelen”, zei Musk.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Ik veronderstel dat cryptocurrency fundamenteel is gericht op het verminderen van de macht van een gecentraliseerde regering … Dat vinden ze niet leuk.”

Ondanks dat Musk toegaf dat hij geen enorme cryptocurrency-expert is, benadrukte hij dat regelgevers niet zouden moeten proberen de acceptatie van cryptocurrency te vertragen. Toen Musk gevraagd werd of de regering van de Verenigde Staten moet worden betrokken bij het reguleren van crypto, antwoordde Musk:

“Ik zou zeggen, doe niets.”

Musk bedoelt hiermee dat de Amerikaanse regering cryptocurrencies niet moet reguleren. Volgens de CEO van Tesla zou niets doen het beste scenario zijn.

.

DE ACTUELE CRYTPO PRIJZEN:

Name Price24H (%)
Bitcoin (BTC)
$21,493.00
0.97%
Ethereum (ETH)
$1,245.59
1.22%
XRP (XRP)
$0.367696
-0.39%
Cardano (ADA)
$0.499089
-0.41%
Litecoin (LTC)
$59.15
5.65%
Monero (XMR)
$127.97
1.00%
Bitcoin Cash (BCH)
$114.60
-0.43%
IOTA (MIOTA)
$0.304230
-1.20%
Dash (DASH)
$52.33
0.58%
NEM (XEM)
$0.043144
0.05%

Leave a comment